BARBRO HALLÉN - BILDKONSTNÄR

Mina bilder och jag

Uppväxten på västkusten med hav, klippor och träbåtar har präglat mitt bildseende. Öppenheten, färgerna och stillheten återfinns i mina bilder. Jag vill förmedla lugnet, vill att betraktaren ska kunna vila med blicken i bilden. Ett par färger, inte många räcker långt. I bergen ovanför Vence hittar jag samma känsla och sparsmakade färger. Tystnaden och stillheten är bedövande. Fårhjorden drar fram och tillbaka över vidden och bikuporna står på rad som färgsprakande utropstecken. Sommarateljén i Vence och min ateljé i Majorna är två fasta punkter i livet.

Under åren har mitt uttryck pendlat mellan abstrakta och figurativa bilder. Större format i akryl och mindre akvareller. Ibland också textila bilder i fritt broderi. Lusten att teckna har kommit tillbaka och nu kan man nog säga att jag ”tecknar i färg”. Figurer, porträtt, djur intresserar mig mycket. Efter min återkomst till Göteborg jobbade jag mycket utifrån temat ”Hemma”. Vad är hemma? För mig är huset (kan också översättas till livet) och dess invånare viktiga.

Medlem i Föreningen Konstrundan i Majorna och Svenska Konstnärsförbundet

 

Aktuellt

LANDSKRONA KONSTHALL 

"SVART PÅ VITT"

18:e Teckningstriennalen - jurybedömd

1 oktober - 20 november 

 

 

 

 

___________________________________________________________________

Under flera år har jag blivit uttagen att delta i jurybedömda utställningar t ex Nordisk Akvarell (Nordiska akvarellsällskapet), Teckningstriennalen, Landskrona konsthall, Akvarellsalong på Edsvik konsthall och flera andra.

Jag har också haft glädjen att bli utvald att medverka som fristående konstnär på Art International i Zürich, en av Schweiz stora konstarenor.

Jag har medverkat i många samlingsutställningar och haft flera separatutställningar i Sverige och på andra ställen i Europa.

För några år sedan blev jag antagen som medlem i ”Konstrundan i Majorna”, en av Göteborgs äldsta och mest ansedda konstrundor och visar min konst både på Röda Sten konsthall och i ateljén.

Rivercity gallery representerar mig och har alltid ett urval av mina bilder för visning och försäljning.

Instagram kan du se en del av mina bilder. @barbrohallenbildmakare